Groei van ‘Veggies’ in Spanje

nov 4, 2021

De groep flexitariërs (Vegetariër met af en toe een stukje vlees ????) is met 4,2 miljoen consumenten het grootst en is de laatste twee jaar met 39% gestegen. Het aantal vegetariërs is daarentegen licht gedaald tot 550.000 personen, 4,5% minder, terwijl het aantal Spanjaarden dat zichzelf veganist noemt met 60% is gestegen tot 315.000.

Enkele jaren geleden sprak men al over een ‘Veggiegolf’, vandaag lijkt het eerder een ‘Tsunami’. De opkomst van het veganisme blijkt ‘niet veranderd door de pandemie’.

Het Spaanse ministerie van Landbouw, Visserij en Voeding, laat zien dat de hoeveelheid vers vlees die in Spanje wordt geconsumeerd tussen 2019 en 2013 met ongeveer 14% is gedaald. Dat komt neer op een daling in de vleesconsumptie per hoofd van de bevolking van 52,7 kilo per persoon tot 45,2 kilo per persoon

De Spaanse markt voor plantaardige alternatieven is nu al goed voor 430 miljoen euro per jaar en in volume gaat het om 250 miljoen kilo. Plantaardige dranken, op basis van amandelen, haver etc. voeren het segment aan met zo’n 69% van de waarde en 91% van het volume.

Wilt u weten of uw bedrijf exportkansen heeft bij de “Veggies” in Spanje? Wij kunnen u helpen met handige tips, voorbereiding en een marktentree in Spanje.

Vraag een Gratis exportscan bij ons aan!