onze landen

Onze
LANDEN

Wij zijn gespecialiseerd in het adviseren van exporterende MKB-ondernemingen op het gebied van internationaal ondernemen. We zijn thuis in de hele wereld, maar in sommige landen net iets meer omdat we er gewoond en gewerkt hebben.

Er bestaan behoorlijke cultuurverschillen tussen Nederland en Spanje. Spanjaarden verschillen op hun beurt ook weer onderling. De Spaanse mentaliteit verschilt per deelstaat. Catalanen en Basken zijn volledig anders dan Andalusiërs of de inwoners van Extremadura.

In Italië is een goede persoonlijke relatie met uw lokale zakenpartner van essentieel belang voor succesvol zaken doen. De taal vormt hierbij nog steeds een struikelblok. Indien u zelf geen Italiaans spreekt, is investeren in een Italiaanssprekende exportadviseur aan te raden.

La douce France is meer dan een prachtig land om op vakantie te gaan; Frankrijk is de op 1 na grootste economie binnen de Europese Unie. Maar het is ook algemeen bekend dat u niet ‘zomaar even’ de Franse markt verovert. Zaken doen in Frankrijk kost tijd.

Zakendoen kost tijd in Iran en persoonlijke contacten zijn van vitaal belang. Er zijn in Europa veel Iraanse ‘middle men’ die hun diensten aan bieden. Het is van belang dat u een exportadviseur selecteert die uw belangen in Iran goed behartigt.

De naam Midden-Oosten wekt de indruk dat er sprake is van een gebied met dezelfde cultuur. Het gebied is grotendeels Islamitisch en de meeste mensen spreken Arabisch, maar er zijn grote verschillen binnen de diverse Arabische landen met specifieke gewoonten en dialecten.

Wanneer u succesvol bent in Spanje is het relatief gemakkelijk om de overstap te maken naar exporteren of zaken doen in Spaanstalig Latijns Amerika.

Wij helpen u graag bij het bereiken van uw exportplannen in Chili, Argentinië of Mexico.