Internationaal ondernemen

Wij zijn gespecialiseerd in het adviseren van exporterende MKB-ondernemingen op het gebied van internationaal ondernemen

We zijn thuis in de hele wereld, maar in sommige landen net iets meer omdat we er gewoond en gewerkt hebben.

Export Midden Oosten - Door2theworld

Midden Oosten

De naam Midden Oosten wekt de indruk dat er sprake is van een gebied met dezelfde cultuur. Natuurlijk zijn er overeenkomsten; het gebied is grotendeels Islamitisch en de meeste mensen spreken Arabisch, maar er zijn grote verschillen binnen de diverse landen in dit gebied met specifieke gewoonten en gebruiken. ,

Tot dit gebied behoren:

Egypte, Jordanië, Libanon, Syrië, Iraq, Koeweit, Bahrein, Qatar, Verenigde Arabische Emiraten, Oman en Saudi Arabië

Export Noord Afrika - Door2theWorld

Noord Afrika

Een regio waar veel zaken te doen zijn, maar die te kampen heeft met veel vooroordelen. ‘Onbekend maakt onbemind’ of misschien eerder “Te bekend maakt onbemind”. Stereotype beeldvorming zorgt ervoor dat wij wellicht veel minder zaken doen met Noord-Afrika dan mogelijk is. Jammer, want hiermee laat het Nederlandse bedrijfsleven kansen liggen.

Tot dit gebied behoren:

Marokko, Algerije en Tunesië.

Export Spanje - Door2theworld

Spanje

Er bestaan behoorlijke cultuurverschillen tussen Nederland en Spanje. Spanjaarden verschillen op hun beurt ook weer onderling. Catalanen handelen namelijk anders dan Spanjaarden die woonachtig zijn in de omgeving van Madrid.

Verdiep u dus goed in de cultuur van uw zakenpartner.

Bekijk meer Spanje

Export Iran - Door2theworld

Iran

Stereotypen maken een belangrijk deel uit van de beeldvorming over Iran: extremistische moslims en in zwart gehulde vrouwen. Toch is Iran ook een belangrijk gebied om zaken te doen en daarbij is het van essentieel belang om de culturele gebruiken te kennen.

Bekijk meer Iran

Export Frankrijk - Door2theworld

Frankrijk

La douce France is meer dan een prachtig land om op vakantie te gaan; Frankrijk is de op 1 na grootste economie binnen de Europese Unie. Maar het is ook algemeen bekend dat u niet ‘zomaar even’ de Franse markt verovert.

Bekijk meer Frankrijk

Export Spaantalig Latijns Amerika - Door2theworld

Spaanstalig Latijns Amerika

Spaanstalig Latijns-Amerika bestaat uit 12 verschillende landen (en dus ook 12 verschillende politieke situaties, wetgevingen en munteenheden).

Tot dit gebied behoren:

Argentinië, Bolivia, Colombia, Chili, Cuba, Paraguay, Ecuador, Guatemala, Costa Rica, Mexico, Peru en Venezuela.

Export Italië - Door2theworld

Italië

Er zijn veel cultuurverschillen tussen Italië en Nederland. Één daarvan is het belang van een goede relatie om succesvol zaken te kunnen doen. Italianen doen zaken met personen en niet met bedrijven.

Bekijk meer Italië

Export Griekenland - Door2theworld

Griekenland

In de Griekse zakencultuur zijn eer, respect en flexibiliteit belangrijk.

De onderhandelingen verlopen traag en worden meestal gedomineerd door de oudste betrokken persoon. Daarom is het belangrijk om de hiërarchie van het bedrijf te kennen en te weten wie de beslissing nemer is.

Bekijk meer Griekenland