onze diensten

Internationale fiscale zaken

Complexe douanewetgeving en ingewikkelde belastingverdragen

Bij internationaal ondernemen komt veel kijken. U krijgt niet alleen te maken met een andere cultuur maar ook met allerlei douaneformaliteiten, belastingverdragen, btw heffing en andere fiscale zaken. Ieder land heeft zijn eigen wetten en regels. Als u exporteert binnen de Europese Unie dan geldt in principe een vrij verkeer van goederen en diensten.

Exporteert u naar landen buiten de Europese Unie, dan is er geen vrij verkeer van goederen en krijgt u te maken met douaneformaliteiten, exportdocumenten en moet u het 0%-btw- tarief gebruiken. Bovendien moet u kunnen aantonen dat de goederen ook daadwerkelijk de EU verlaten. Dit levert nogal eens problemen op als u ex Works (af fabriek) levert. Kent u de fiscale regels voor de btw als u zakendoet met het buitenland?

Bij het aangaan van internationale samenwerkingsverbanden, het openen van een filiaal in het buitenland of het oprichten van een buitenlandse vennootschap gelden buitenlandse belastingregels. Weet u welke belastingregels van toepassing zijn in de landen waar u zaken mee doet?

Voorkom onaangename verrassingen en verdiep u in de fiscale wetgeving van de landen waarmee u zakendoet. Wij helpen u graag op weg en hebben voor u fiscale factsheets opgesteld van de landen waarin wij zijn gespecialiseerd. Deze vindt u bij het betreffende land in onze kennisbank.

Gerard van Gaalen | Door2theWorld

Gerard van Gaalen

Gerard van Gaalen is gespecialiseerd in fiscale zaken. Hij helpt u graag om uw internationale fiscale zaken inzichtelijk te maken zodat u de kansen voor uw onderneming optimaal kunt benutten.

Of bel ons op: 06 811 09 224 (Bereikbaar tijdens kantooruren)