Waar zijn mijn klanten?

dec 7, 2021

Een goed begin is het halve werk.

Dit geldt zeker voor internationaal ondernemen. De belangrijkste reden dat bedrijven er niet in slagen om hun exportplannen te realiseren ligt veelal in een gebrekkige voorbereiding of een ondoordachte keuze van de exportmarkt.

Wij kunnen u helpen bij het maken van een eerste keuze. Onze GRATIS exportscan is een tool die u hierbij kan helpen. Aan de hand van een aantal criteria krijgt u een indicatie van de voor u interessante exportmarkten.

Het is van belang om daarna de kansen en risico’s van potentiële markten goed in kaart te brengen zodat u weet naar welke markt u het best kunt exporteren, wie uw concurrenten zijn en wat uw toegevoegde waarde is. Een gedegen marktonderzoek is hierbij de sleutel tot uw succes.

Een open deur, jazeker ….

En toch, vanuit onze praktijk merken we dat juist dit marktonderzoek vaak wordt overgeslagen: deels omdat er geen geld voor is, deels misschien uit gemakzucht want “we hebben al een markt”. Ook al is er een markt dan nog (of misschien dan juist) kan een gedegen marktonderzoek tot verrassende inzichten en kansen leiden.

Vraag nu een gratis exportscan aan en ontdek welke land(en) voor uw onderneming interessant zijn.