¿Hora Latina?

dec 28, 2021

De naleving van stiptheid is niet zo strikt in Latijns-Amerika. Hierdoor maken mensen vaak grapjes bij het plannen van vergaderingen en vragen ze “verwacht je me in hora Latina?” wat “Latijnse tijd” betekent.

Sommige landen hebben dit gezegde zelfs aangepast en zijn “hora Cubana” in Cuba of “hora Nica” in Nicaragua geworden. Verwacht dat vergaderingen langer duren dan de geplande tijd, vooral tijdens een maaltijd, en vermijd onnodige druk op degenen die niet perfect op tijd zijn.

Zakelijke relaties worden makkelijker in de privésfeer getrokken in vergelijking met West-Europa. Zo ontmoette ik enkele jaren geleden een nieuwe Colombiaanse partner, die mij direct voorstelde om iets te gaan eten. Vervolgens stelde hij mij allerlei vragen over mijn persoonlijk leven, familie en vrienden.

Voor Colombianen is het sociale netwerk belangrijk. Met wie heb ik connecties? Welke functie en sociale status heb ik? Wat kan mijn sociaal netwerk voor hem betekenen? Zakelijke relaties worden makkelijker in de privésfeer getrokken in vergelijking met West-Europa.

Vraag bij ons de gratis exportscan aan, voordat u in zee gaat met een Latijnse partner!