onze landen

Exporteren naar Latijns Amerika

Wanneer u succesvol zaken doet in Spanje ligt een sprong naar Spaanstalig Latijns Amerika voor de hand. In meer dan 20 landen in deze regio wordt immers Spaans gesproken. Deze landen zijn allemaal ooit kolonies geweest van Spanje waardoor ze naast de taal, ook een vergelijkbare geschiedenis en cultuur hebben. Dit zorgt voor sterke onderlinge banden, bijvoorbeeld op het gebied van internationale samenwerking en handel.

Dit wil echter niet zeggen dat er maar één manier van zaken doen in Latijns Amerika. Ieder land kent zo z’n eigen uitdagingen. Zo heeft Mexico een andere cultuur en economie dan bijvoorbeeld Argentinië of Chili. Stel vragen en leer de taal en lokale gebruiken kennen. Zo is het in Chili onbeleefd om ‘nee’ te zeggen. Houd er rekening mee dat ‘misschien’ waarschijnlijk ‘nee’ betekent. Probeer door te vragen om erachter te komen wat uw gesprekspartner precies bedoelt.”

In het algemeen geldt ‘Contact gaat voor contRact’. Men zal pas zaken met u gaan doen als er genoeg vertrouwen is, niet alleen in uw product maar vooral ook in u als persoon.

Om succesvol zaken te doen in Latijns Amerika is het daarom belangrijk om u goed voor te bereiden. Wij kunnen u helpen bij het verkennen van de markt, het benutten van kansen en het vinden van de juiste zakenpartners in Mexico, Argentinië of Chili.