Heeft u een vraag? U vindt het antwoord in onze uitgebreide kennisbank.

Wat als hij niet betaalt?

First date?

‘Check, check en check nog een keer!’

Een van de meest gestelde vragen die we krijgen als bedrijven beginnen met exporteren gaat over het betalingsrisico. In eigen land kost het vaak al best wel veel moeite om rekeningen betaald te krijgen. Over de grenzen is dit risico nog veel groter.

‘voorkomen is beter dan genezen’

Met name hier geldt ‘voorkomen is beter dan genezen’. Weet met wie u zaken doet en check vooraf de financiële positie van uw lokale partner. Dit kan via een due diligence onderzoek maar ook heel simpel door zijn betalingsmoraal na te vragen bij zijn klanten of zakenrelaties. U krijgt dan al snel een beeld of uw partner betrouwbaar is of niet!

Lopen de processen goed?

Daarnaast is het proactief managen van een contract van essentieel belang. Lopen de processen goed? Is de klant tevreden? Worden de deadlines gehaald? Zijn er andere ‘pruttelende’ issues? Etc. etc. Zo ontdekt u vroegtijdig of er zaken zijn die eventueel kunnen leiden tot een juridisch geschil.

Wilt u ook weten of u juridische risico’s loopt in het buitenland? Informeer uzelf via onze gratis “juridisch spreekuur”.

Inhoudsopgave