ons team

Soudabeh

Onze macotte

Soudabeh

Altijd vrolijk, allemansvriend, survivior.

Soudabeh werd op een snikhete dag uitgeput en uitgedroogd gevonden in de woestijn in Iran. Ze werd naar hondenasiel Vafa gebracht. Vafa (’trouw’ in het Farsi) werd in 2003 opgericht door particulieren voor de opvang van Iraanse straathonden. Deze opvang wordt hoofdzakelijk door vrijwilligers gerund.

Iedere keer wanneer Ellie in Iran is doet ze hier vrijwilligerswerk. Toen ze Soudabeh hier binnenbrachten was het bij haar meteen ‘liefde op het eerste gezicht”. Soudabeh moest naar Nederland. Dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan, zeker gezien de geïsoleerde positie van Iran in verband met de Amerikaanse sancties. Maar waar een wil is, is een weg. Het duurde meer dan een jaar voordat alle formaliteiten in orde waren en Soudabeh in 2019 naar Nederland kwam. Zonder moeite heeft ze zich hier aangepast. Nederlands is geen probleem meer voor haar.

Soudabeh is ons symbool voor Iran. Soudebeh laat zien dat Iran alles mogelijk is maar niets gaat vanzelf. Wat hiervoor nodig is, zijn goede contacten, doorzettings- en aanpassingsvermogen en vooral heel veel geduld. Met zaken doen in Iran is het niet veel anders!